Plek voor ideemakers

Bureau

Merkmakers & campagnebouwers

Plek

flex- & vergaderplekken

Café

koffie & boterhammen

droomproject Jeugd Olympische Spelen

Case: Olympische huisstijl EYOF

Utrecht is de stad waar in 2013 de jeugd Olympische Spelen plaatsvinden. O wint de pitch voor het ontwikkelen van het Olympische logo en de huisstijl van het evenement. Voor een officieel Olympisch evenement, een droomproject dus!

het team

uitdaging
In 2013 is Utrecht gast-stad van de Olympische spelen voor jonge topsporters tussen 13 en 18 jaar. Dit is dé kans om Utrecht als fantastische sportstad en –regio neer te zetten, en ook meteen Nederland als serieuze kandidaat voor de Spelen van 2028 in de kijker te spelen. Aan O de uitdaging om een olympisch logo en huisstijl voor het evenement te ontwikkelen.

ontwerp
Een olympisch logo is niet zomaar een logo. Het moet aan stevige eisen voldoen en er kijken veel mensen mee. Het European Olympic Committee moet de uiteindelijke goedkeuring voor het logo en de huisstijl geven. In ons logo hebben we verschillende symbolen verwerkt: de olympische vlam, de banen van een atletiekbaan en, uiteraard, de Domtoren.

concept
In alle middelen spelen de jonge sporters de hoofdrol. Het verbindende element wordt de high five. Is er een beter symbool voor teamspirit, overwinning, verbroedering, fair play en emotie in sport? In de high five brengen we verschillende sporten, sporters en culturen samen. In aanloop naar het evenement organiseren we een High Five Challenge in de regio om scholen en sportclubs bij het evenement te betrekken.

event
De officiële aftrap van het project in aanwezigheid van leden van het European Olympic Committee organiseren we in de Jaarbeurs. Voor de gelegenheid is de hal pikdonker gemaakt en starten we met een indrukwekkend lichtspel waarin een aantal jonge sporttalenten letterlijk het podium pakken. Het wordt een spetterend optreden.

high five, hét symbool van succes vieren
Sporters uit alle windstreken vinden elkaar in de high five. De perfecte uiting van ‘celebrate talent’. Het werd hét symbool van het evenement.

resultaten

in cijfers

2700

jonge topsporters

49

europese landen

1

olympisch logo


terug naar overzicht