Plek voor ideemakers

Bureau

Merkmakers & campagnebouwers

Plek

flex- & vergaderplekken

Café

koffie & boterhammen

oude werkspoorloods komt Op stoom

Case: Op Stoom, plek voor makers en doeners

In Utrecht staat een oude loods van Werkspoor. Een eeuw geleden werden hier treinstellen gemaakt. Een paar enthousiaste initiatiefnemers hebben een droom, aan O de vraag een campagne te ontwikkelen om de plek te positioneren en huurders te interesseren.

het team

uitdaging
BAM Utiliteitsbouw wil met JHK Architecten deze oude Werkspoorfabriek ombouwen tot een bijzondere werkplek voor de Utrechtse creatieve industrie. De vraag was: bedenk een krachtig concept en een verhuurcampagne. En oh ja: binnen 3 weken moet alles live.

concept
Er was al een werknaam, maar dat was een, eh, werknaam. Dus er moest eerst een nieuwe naam komen die past bij de unieke beleving van deze rauwe plek. We bedachten OP STOOM – plek voor makers en doeners. Een stoere verwijzing naar het verleden van de loods. We mikken op bedrijven die groeien. Die ‘op stoom’ zijn dus!

resultaten

in cijfers

O ontwikkelt het concept, de nieuwe naam en stijl en de website binnen drie weken. We zetten een social media campagne op en we werken (online/offline) advertenties uit. Potentiële huurders staan te trappelen. Binnen enkele maanden is er voor 70% van het vloeroppervlakte concrete interesse. Toch blijkt de herontwikkeling van de loods uiteindelijk financieel geen haalbare kaart. Een succesvolle campagne dus, helaas geen succesvol project voor onze opdrachtgever.

3

binnen drie weken  hebben we merk, verhaal, logo, huisstijl en website ontwikkeld

70%

na 3 maanden campagne concrete interesse voor 70m% vloeroppervlak


terug naar overzicht