Plek voor ideemakers

Bureau

Merkmakers & campagnebouwers

Plek

flex- & vergaderplekken

Café

koffie & boterhammen

Campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen

Case: Kies Jouw Utrecht

Op 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen! Voor de derde keer mocht O campagne voeren om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen. Een mooie klus. Maar geen eenvoudige, want wie weet waar de provincie eigenijk wel en niet over gaat..?

het team

Die zwemplas waar je ’s zomers naartoe gaat? Die huizen die gebouwd worden? Dat leuke festival? Die bus naar je werk? Daar gaat de provincie over. De provincie is dus geen ver-van-je-bedshow, de provincie gaat over zaken waar we dagelijks mee te maken hebben. Daarom is onze slogan: Kies jouw Utrecht.

We maken de campagne voor alle inwoners van de provincie. Maar onderzoek wijst uit: wie eenmaal start met stemmen, stemt vaker! Daarom richten we ons nét wat meer op ‘first-time voters’. Met animaties, bannering en advertenties op Facebook en Instagram, met interactive advertising én gamification: de Kies Jouw Utrecht Quiz. Onze energieke quizmaster ‘Vincie’ toert in een rood autootje door de provincie om op scholen, terrassen en in winkelcentra de quiz te spelen!

Natuurlijk vergeten we ook de ‘traditionelere’ media niet: je komt de campagne tegen op straat, in streekbussen en in huis-aan-huisbladen. We richten kiesjouwutrecht.nl in, de campagnewebsite met veel informatie. Bijvoorbeeld over de 5 thema’s die de provincie in de schijnwerpers zet. Ook krijgen alle deelnemende politieke partijen een eigen pagina en kun je de stemhulp Kieskompas invullen. Op de website kun je op de verkiezingsdag de actuele stand van zaken volgen en na de verkiezingen alle verkiezingsuitslagen vinden. We ondersteunen ook gemeentes en politieke partijen met verkiezingsmateriaal.

 

Zichtbaar op straat

Duidelijke boodschap, simpele oproep

Campagne-website

Politieke partijen, campagne, stemhulp; alles vind je op kiesjouwutrecht.nl

Samenwerking met Kieskompas

De stemhulp is geïntegreerd in de site: zo helpen we kiezers op weg

Communicatiemiddelen

Met als doel: kiezers informeren, enthousiasmeren en laten participeren!

Animaties met uitleg thema's

6 korte animaties leggen uit waar de provincie eigenlijk over gaat

Samen met gemeenten en partijen

Utrechtse gemeenten krijgen een toolkit, partijen kunnen campagne voeren met Vincie

De kick-off op het provinciehuis: 11 februari 2019

Quizmaster Vincie leidt een battle op het Provinciehuis tussen politici en jongeren