Plek voor ideemakers

Bureau

Merkmakers & campagnebouwers

Plek

flex- & vergaderplekken

Café

koffie & boterhammen

Hoe vaak kan jij tegen een *&%#$@berg op fietsen?


We gaan er weer voor: we gaan met zijn allen naar die berg die we inmiddels liefkozend de ‘onze’ noemen. De Col de la Colombière in de Franse Alpen. Daar hebben we nu al 6x eerder onze tanden ingezet. En dat doen we niet (alleen) voor de lol…

We doen het óók voor het goede doel. Die drang hebben we nu eenmaal bij O ☺. Daarom gaan we op 2 juli a.s. met een groep (amateur-)fietsers geld inzamelen voor de Parkinson Vereniging. Zo vaak mogelijk op één dag die steile berg op en af rijden. Waarom doen we dat?

 

Onverwachte symptomen

Omdat de ziekte van Parkinson een rotziekte is. De meeste mensen denken bij parkinson aan trillen en beven. Als je een kop koffie pakt, belandt de helft op je schoteltje. Als je stilzit, schudt je hoofd met schokjes heen en weer. Lopen gaat traag en schuifelend. Maar de ziekte heeft veel meer symptomen, die je leven compleet kunnen vergallen. Wist je bijvoorbeeld dat je ook angstklachten kunt krijgen? En depressief kunt worden? Er zijn geen medicijnen tegen de ziekte. Goede voorlichting is belangrijk – voor patiënten, familieleden en andere betrokkenen. De Parkinson Vereniging uit Bunnik heeft voorlichtingsmateriaal, maar dat is keihard aan vervanging toe. Een mooi doel voor deze 7e editie van Fietsenvoor.nl!

 

Ongeneeslijk

Er zijn in ons land ongeveer 40.000 parkinsonpatiënten en door vergrijzing worden dat er alleen maar meer. De Parkinson Vereniging helpt patiënten zo lang mogelijk een zekere levenskwaliteit te behouden. De vereniging is volledig afhankelijk van contributie en donaties.
En dáár kunnen wij bij helpen! Fietsenvoor.nl is ons eigen fietsevenement. Dit jaar organiseren we het voor de zevende keer. Het is geen massale, megagrote happening; we houden het klein en persoonlijk. O’s Hans zegt erover: ‘Bij ons leren de fietsers elkaar bijna allemaal kennen, de sfeer is hartverwarmend en speciaal. We kiezen elk jaar een ander goed doel. Ik ben blij met het goede doel van dit jaar. Ik zie van dichtbij wat de ziekte met je doet, omdat mijn schoonvader de aandoening heeft.’

En dan nu onze hamvraag aan jou, bloglezer… Heb je een beetje goeie benen? Zin in een uitdaginkie? Kortom… fiets je met ons mee? Denk er eens over na (maar niet te lang), kijk eens rond op fietsenvoor.nl en… schrijf je in, potdikkie!