Plek voor ideemakers

Bureau

Merkmakers & campagnebouwers

Plek

flex- & vergaderplekken

Café

koffie & boterhammen

Intussen bij O-café…

Donderdagochtend. 9.20 uur. Het is stil. Muisstil. Terwijl elk tafeltje bezet is, hoor ik alleen het geluid dat ik zelf creëer. De koffiemachine. Brandstof voor ‘onze’ ZZP-ers.

 

‘Hee…Pssstttt’
Met een blad vol glazen koffie loop ik naar de tafeltjes. De spanning is voelbaar, er wordt hard gewerkt. Wat er precies gecreëerd wordt? Ik weet het niet. Maar vandaag komt hier verandering in. Mijn nieuwsgierigheid wint. Met pen en papier in de aanslag stap ik op ze af. ‘Hee… pssst. Wat ben jij aan het doen vandaag?’
Leunend aan één van de hoge tafels staat Jochem (31). Een flat white bij binnenkomst. Later nog één. Dat is alles wat ik van hem weet. Ik vind het opvallend dat hij altijd staand werkt. Vermoeiend, lijkt me. Maar na een paar vragen wordt er een hoop duidelijk.

 

Apenkooien voor grote mensen
Een sportschool. Ik had het kunnen weten. En nee, niet zomaar een sportschool. Een Crossfit-school, Unscared genaamd. Eh, wat? Nou, crossfit dus. Plat gezegd een soort apenkooien voor volwassenen. Een variant waar je superfit van wordt. Bij het noemen van apenkooien heeft hij direct mijn aandacht. Apenkooien, dat was te gek vroeger. Stuiterend over de matten, hangend aan de ringen. Leuk!
Maar als je een sportschool hebt, wat doe je dan eigenlijk bij ons? Jochem vertelt: ‘Op de sportschool ben ik nooit alleen. Voor het schrijven van blogs en voor het doen van de administratie heb ik mijn volle concentratie nodig. Daarom ga ik naar O-café. Lekkere koffie en de dag rustig beginnen.’

 

Tafel vol losse flodders
11.30 uur. Een meisje komt binnen, bestelt een koffie verkeerd en loopt naar achteren. Niet veel later schuift er een jongen bij haar aan. Beiden zijn druk met hun laptop, telefoon en aantekeningen. Naja, aantekeningen… De tafel ligt bezaaid met losse flodders. Chaos. Wat zijn ze aan het doen?
Het zijn Rod (35) en Roswita (29). Al 2,5 jaar zijn ze druk met een tof project: Depot. Al eens over gehoord of gelezen? Dat kan! Dit project begint namelijk steeds meer vorm te krijgen én over een paar maanden opent dit creatieve warenhuis. Ja, je leest het goed. Een creatief warenhuis met een filmzaal, poppodium en een festivalterrein. Allemaal onder één dak. Hier moet ik meer van weten.
Ze vertellen: ‘Depot wordt een plek waar kunst en (re)creatie bij elkaar komen. Een enorme loods (2000m2) zorgt ervoor dat creatieve initiatieven een kans krijgen zich te profileren. Een aantal vaste bedrijven, aangevuld met pop-up stores. Een podium voor de allercreatiefste en gekste ideeën. Steeds iets nieuws wat je moet ontdekken.’ En naast de enorme loods is er ook een grote tuin (1000m2). Heel geschikt voor festivals, hangmatten en een mega-picknick. Dat wordt een leuke zomer!

 

‘Ha buuf!’
Grappig. Unscared en Depot zijn buren van elkaar. Ze zitten allebei op het industrieterrein in een zijstraat van de Amsterdamsestraatweg. Of ze elkaar al ontmoet hebben? Nee dus. Ik zie gelijk een taak voor O-café; samen eens koffie drinken?

 

Onder onze neus
Je geeft ze brandstof en een lekker inspirerende ruimte en voilà, de leukste ideeën en tofste initiatieven worden bedacht. En dat allemaal onder onze neus!
Dus stel. Jij hebt een te gek idee. Dan weet je nu wat je te doen staat! Gewoon even langs O-café. De allercreatiefste freelancers vind je bij ons. En wie weet verzinnen jullie samen weer een nieuw, tof conceptje. Op een donderdagochtend. En eh, die brandstof? Daar zorgen wij weer voor!

 

PS Wel even aan ons vertellen hè, wie weet inspireer jij ons weer tot een leuk blogje. En dan heb jij meteen gratis publiciteit te pakken!